Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb városa, ami az ókori civilizáció egyik központja volt. Mára egy nagyon népszerű turista célpont lett, mert számos olyan különleges látnivalóval rendelkezik, amik történelmileg, építészetileg és sokak számára spirituálisan is fontos. Az oldalunkon olvashatsz a legfontosabbakról, mint a Machu-Picchu, a Titikaka-tó vagy Lima a főváros, de ebben a cikkünkben azokat a látnivalókat mutatjuk be, amik kevésbé híresek, de mégis érdemes megnézni őket.

Inca Pisac

Pisac városa felett a hegyekben lenyűgöző Inka romokkal találkozhatsz, melyek az Inca Pisac nevet viselik. Itt találkozhatsz katonai fellegvárral, házakkal, templomokkal és kilátókkal, amik a Szent-völgyet figyelik. Állítólag ez a terület védte az Inka birodalom déli bejáratát.

Inca Pisac

Moray

A Moray Moras városa mellett található, ahol számos hatalmas teraszt véstek a földbe, melyek mind külön mikroklímával rendelkeznek. Az alsó és a felső szint között akár 15 C° hőmérsékletkülönbség is lehet. Emiatt egy olyan elmélet is született, miszerint a korabeliek ezt a területet laboratóriumként használták, ahol optimális feltételeket biztosítottak a gabonatermesztéshez.

Kuelap

A felhőharcosok vagy, ahogy eredetileg hívták őket a csacsapoják építették ezt a várost. A csacsapoják az Amazon által kivájt völgyben éltek, ami még a Grand Canyonnál is mélyebb. Kuelap-ban található Dél-Amerika legnagyobb erődje, ami még az inkáknál is régebbi múltra tekint vissza.

Cordillera Blanca

Ez a hely a túrázók álmának a beteljesülése, hiszen itt túrázni, kerékpározni és hegyet mászni is lehet. A hegység Peru északi részén találhat, a 16 csúcsa több, mint 6000 méter magas. Peru legmagasabb helye a Huascaran is itt található.

Sipan

Sipan a Mocsikák királya volt, aki Kr.u. 100 körül uralkodott. Őt az amerikai Tutanhamonként is emlegetik, mert agyon gazdag a síremléke. Sipan évszázadokkal az Inkák előtt uralkodott Peru északi partvidékén. Erről a népről azt tartották, hogy ők voltak a kor legjobb kohászai, az általuk készített kincseket a közelben található Bruning Museum őrzi. Érdemes Sipanba ellátogatni majd a múzeumban megtekinteni a kincseket.

Manu Nemzeti Park

Ebben a csodás Dél-Amerikai nemzeti parkban megcsodálhatod az Amazonas-medence élővilágát. Ha elég türelmesek vagyunk, nagyon sok vadállatot láthatunk a saját élőhelyén. Limában van állatkert, ami nagyon szép, azonban nem mérhető a Manu Nemzeti Park szépségéhez.

Chan Chan

Chan Chan a Kolombusz előtti Amerika legnagyobb városa volt, ahol akkoriban nagyjából 60.000 ember élt. Sajnos az évek és az áradások hatalmas károkat okoztak a városban, de ha már Peruban jársz érdemes megnézni.

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Peru körutazás – hova érdemes ellátogatni a Machu Picchu mellett?

csü máj 20 , 2021
A világ egyik legismertebb turisztikai látványossága, a legendás inka város, Machu Picchu nem szorul bemutatásra. A ködös Andok hegységben magasan fekvő Machu Picchu Peru legnagyobb […]
peru-körutazás

Ezek tetszhetnek