Lima Peru fővárosa közel 9 milliós lakossággal és 2664 km² területtel. A főváros az ország közép-nyugati részén található, nyugatról a Csendes-óceán mossa partjait, keletről keleten az Andok határolja. 154 méterrel a tengerszint felett fekszik.

Lima egy hihetetlen ütemben fejlődő nagyváros, ahol jelen vannak a történelmi épületek és a modern felhőkarcolók. Lima óvárosa része az UNESCO kulturális világörökségének. Ez a kettősség a lakosokra is jellemző, hiszen a gyors fejlődés miatt óriásiak a társadalmi különbségek, ami a városban is látszik. Ha ellátogatsz Peruba kötelező megismerkedni a fővárossal és annak látnivalóival. De mit nézz meg, ha ott jársz? Olvass tovább és megtudhatod! 😉

Plaza Mayor

Ez a főváros legfontosabb tere, mely körül kezdett el kialakulni a város a 16. században. Ma a turisták egyik legkedveltebb helyszíne. Ez a négyzet alakú tér Lima történelmi városrészében található, olyan fontos épületek ölelik körbe, mint a Szent János-székesegyház, a kormánypalota, a községi palota vagy a Club de la Unión épülete.  A tér egyik legfontosabb látványossága a délben történő díszőrségváltás a kormánypalota előtt.

Szent János-székesegyház

1538-ban fejezték be az építkezést, de egy idő után túlságosan kicsinek ítélték meg, ezért 1572-ben elkezdték kibővíteni. 1746-ban egy földrengés következtében összedőlt, de rövid időn belül újra a régi szépségében pompázhatott. A főbejárattól jobbra elhelyezkedő kápolnában lévő koporsóban helyezték el Francisco Pizarro hamvait. Ha Limában jársz ide érdemes ellátogatni.

Feria Artesanal kézművespiac

Amikor külföldre látogatunk szeretnénk minél többet megtapasztalni a helyiek életéből, szokásaiból, kultúrájából. És persze egy kicsit szeretnénk is haza vinni belőle. Ha egy nagyon jó kézműves piacot keresel, ahol ezt megteheted, akkor a  Feria Artesanal nagyon tetszik majd.

Állatkert

Peru állatvilága egy európai szemével nagyon érdekes, hiszen itthon viszonylag ritkán látni alpakkákat vagy Ocelotot. Olyan endemikus állatfajokkal is megismerkedhetsz, amikhez még hasonlóval sem találkozhatsz máshol. Ha gyerekekkel utaztok, akkor ez egy kötelező program, hiszen így behatóbban megismerkedhet az állatvilággal.

Museo de la Nación – Nemzeti Múzeum

Egészen az őskortól az Inka birodalom megtalálhatóak itt régészeti leletek, amiknek köszönhetően még mélyebben megismerkedhetsz az ország történelmével.  Maketteket láthatsz a Machu-Picchuról és a Nazca-vonalakról. Az épület összesen három emelet magas, így érdemes egy kicsit hosszabb időt szánni a bejárására.

Plaza San Martín

Ez Lima második legfontosabb tere, melyet 1921. július 28-án avattak fel. A teret a limai függetlenség kikiáltásának és a perui állam születésének 100. évfordulójára építették. A felszabadító San Martín bronz szobra díszíti a teret.

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Machu Picchu képek

csü máj 23 , 2019
A Machu Picchu nem csak azért vált kedvelt uticéllá az turisták körében, mert történelmileg nagyon fontos és számos olyan kulturális örökséget őriz, aminek egy része […]

Ezek tetszhetnek