Manapság a világ bármely tájára eljuthatunk. Egy horvátországi utazás már nem is kerül többe, mint egy balatoni nyaralás és Rómába is vehetünk repjegyet már tízezer forintból, azonban Peru még mindig nem tartozik azok közé az uticélok közé, ahová olcsón elutazhatunk. Bár azt gondolom, hogy már ez is sokkal megfizethetőbb, mint tíz évvel ezelőtt.

Van olcsó utazás Peruba?

Egy Peru utazás során az egyik legjelentősebb költség a repülőjegy, amivel kapcsolatban már írtunk egy bejegyzést. Egy útra nagyjából 18-24 órával kell számolnunk, azonban az árakban is nagy különbségek vannak. Ha nyáron szeretnénk utazni, akkor akár 5-600.000 is lehet egy retúrjegy ára, mai tél időszakban csak 3-400.00 Ft. körül alakul. A jegyek árát nagyban befolyásolja, hogy melyik légitársaságot választjuk és, hogy mennyire szeretnénk rövid időt tölteni az utazással. Minél hamarabb szeretnénk megérkezni annál többet kell a jegyre költenünk.

Szállás

A Booking.com információi szerint, ha Augusztus első két hetében szeretnénk ott tartózkodni, akkor 15 éjszakára már 35.000 Ft-ért is kaphatunk szállást, azonban ez egy 6 ágyas hálóteremben található. Ha saját szobát szeretnénk közös fürdővel, akkor már 80.000 Ft-tól is van lehetőségünk szobát bérelni. Azonban, ha saját szobát szeretnénk külön fürdővel és egy színvonalasabb hotelben, akkor nagyjából 200.000 Ft-tal kell számolnunk erre az időszakra. A repjegyekkel ellentétben itt nagyobb a szórás, hiszen a hálótermi ágytól egészen a több milliós luxus lakosztályig bármit választhatunk.  Természetesen a szezonalitás itt is befolyásolja az árakat.

Közlekedés

A helyi tömegközlekedés kerülendő, mert a járművek állapota tragikus és sajnos a zsebesek is gyakran „dolgoznak” ezeken a járatokon. A turistáknak érdemesebb inkább a biztonságos taxikat választani, azonban itt sem lankadhat a figyelmünk. Mielőtt belevágunk egy útba nézzük meg, hogy merre kell menni és előre egyezünk meg a taxissal az árban. Ha nem azon az útvonalon megy, ahol kellene mihamarabb szálljunk ki a taxiból.

Étel, ital

Az árakat tekintve, ha boltban szeretnénk vásárolni nem egy kifejezetten drága ország. A latinamerika.hu oldal szerint 2019 Májusában egy 0,5 literes üdítő 2-3 sol, egy koka tea 2-3 sol, egy tél étel egy szép étteremben 25-45 sol, egy kis üvegsör egy étteremben 5-8 solba kerül. Egy sol körülbelül 88 ft-ba kerül. A főváros számít a legdrágábbnak. Nagyobb bevásárló központot már szinte bárhol megtalálhatunk, ahol bankkártyával is fizethetünk, azonban ez a fizetés eszköz nem mindenhol elérhető, ezért készpénzt mindig tartsunk magunknál. USA dollárt sok helyen elfogadnak, de euróval nem érdemes próbálkoznunk.

Peru sok szempontból különböző, mint Magyarország és ez nem csak a kulturális és természeti adottságaira igaz. Éppen ezért felkészülten induljunk Neki az útnak, hogy ne érhessenek minket kellemetlen meglepetések.

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Peru látnivalók

hét aug 19 , 2019
Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb városa, ami az ókori civilizáció egyik központja volt. Mára egy nagyon népszerű turista célpont lett, mert számos olyan különleges látnivalóval rendelkezik, […]

Ezek tetszhetnek