A Peru lakosságának egy jelentős része a part mentén él, nagyjából egyharmaduk a hegyekben és az ország többi részében (az amazóniai részen) mindössze 12%. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a sűrűbben lakott területeken könnyebb boldogulni, az amazóniai részen már viszontagságosabb az élet főleg, ha a nagyobb városokhoz viszonyítunk.

Peru lakosságának alakulása 1960 és 2015 között:

Peru lakossága

Etnikai megoszlás

A város fő lakosságát, ami a 45%-t jelenti a bennszülött indiánok teszik ki ők zömében a kecsua törzshöz tartoznak. Őket követik a 37%-al jelenlévő mesztic ek, ők a fehérek és indiánok szerelméből származó lakosokat jelentik, majd a 15%-os arányban ott élő fehérek, akik az itt maradt spanyol gyarmatosító utódaikat és jelentős arányban az olasz származású állampolgár, és a 3%-os egyéb lakosság (főként japán, kínai és fekete).

Peru népessége 2019

Ahogyan a képen is láthatod Peru lakossága folyamatosan növekszik, hiszen magasabb a születések száma, mint a halálozásé. Ez azt is jelenti, hogy az ország képes egy stabil gazdasági fejlődésre, hiszen a fiatalok el tudják tartani az idősebb korosztályt. Ez a folyamat elengedhetetlen ahhoz, hogy a társadalom ne öregedjen el.

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Peru utazás olcsón

hét aug 5 , 2019
Manapság a világ bármely tájára eljuthatunk. Egy horvátországi utazás már nem is kerül többe, mint egy balatoni nyaralás és Rómába is vehetünk repjegyet már tízezer […]