A Machu Picchu nem csak azért vált kedvelt uticéllá az turisták körében, mert történelmileg nagyon fontos és számos olyan kulturális örökséget őriz, aminek egy része már a múltba veszni látszik, hanem mert olyan csodálatos látványt tár a szem elé, amit az ember soha nem felejt el. Az óriási hegyek, a végtelennek tűnő mélység a város lábánál, a különleges építészeti megoldások valamint a nem mindennapi állat és növényvilág.

Te is régóta tervezed, hogy ellátogatsz ebbe a különleges országba és felfedezed a szépségeit? Akkor biztos vagyok benne, hogy már rengeteg időt töltöttél a gép előtt ülve a szebbnél szebb képeket lapozgatva. Azért, hogy ne kelljen olyan sokat keresgélned, most összegyűjtöttünk Neked nagyon sok szép képet, hogy legyen miben gyönyörködnöd.

A láma a környék egyik legjellegzetesebb állata. Már nagyon régóta jelentős szerepe van az emberek életében. Ők ott olyan háziállatok, mint nálunk a szamarak vagy a lovak.

Machu Picchu és a láma

A perui kormány 2019 elejétől bevezetett egy rendeletet miszerint egy turista maximum 4 órát tölthet el a 15 században épült inka város területén. Ettől a döntéstől azt várják, hogy sokkal hatékonyabban sikerül megőrizniük az utókornak az 1983 óta UNESCO Világörökségi védelem alatt álló különleges nevezetességet.

Machu Picchu

Machu Picchu nevének jelentése öreg hegy, ami a Huayna Picchu névre keresztelt fiatal hegy mellett helyezkedik el.

Machu Pichu képek

Machu Picchu városát Pacsakutek Jupanki inka király parancsára építették 1450 körül. A város körülbelül fél évszázadig virágzott majd vagy egy járvány vagy a környező szegényebb településeken élő lakosokkal folytatott rendszeres háborúk miatt elnéptelenedett. Közel 400 évig „pihent” mire újra felfedezték.

Machu Picchu épületek

A Machu Picchu újra felfedezése 1911-ben történt a kalandokat kedvelő Hiram Birgham professzor által. Bár Ő egy kicsit átpasszolta a sikert Agustín Lizárraganak, aki 1902-ben járt ott. Ezt onnan lehet tudni, hogy az egyik épület falára rávéste a nevét és a dátumot, amikor ott járt. Bár hamarabb járt az ősi Inka városban, mint Hiram Birgham mégsem tudott semmit tenni a városért. A spanyol hódítók érkezése idején az országban éppen polgárháború dúlt az uralkodó váltás miatt, ezért a hódítóknak nem volt annyira nehéz leigázni az Inka birodalmat.

Birgham 4 évig kutatott a városban, ezen idő alatt 555 kerámiát, 107 sírt, mintegy 220 bronz, réz és ezüst eszközt találtak ezeken felül 109 női, 22 férfi és 4 gyermek csontvázat találtak. Machu Picchu-t két jól elkülöníthető részre lehet osztani, délen található a mezőgazdasági rész északon pedig a város helyezkedik el. Az inkák egyébként nagyszerű építőmérnökök voltak, bár ez nem is meglepő, ha ilyen sokáig fennmaradtak az általuk készültek az épületek.

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Inkák története

szo jún 15 , 2019
A legenda Az első legenda szerint az Inka nép a Titicaca-tó vidékéről származik, amikor is a nagy árvizet követően Tici Viracocha Isten itt teremtette meg […]