Azt tapasztaljuk, hogy a Peruba induló utazók gyakran érdeklődnek a vízummal kapcsolatban. Peru vízum, szükség van rá? Nos, Nekik van egy jó hírünk. Peruba nem kell vízum, abban az esetben, ha az utazás nem tart tovább 90 napnál, azonban érvényes útlevél ebben az esetben is szükséges.  Ez az időszak összesen három alkalommal hosszabbítható meg melynek költsége alkalmanként 26 perui sol + 20 USD. Azt hiszem, hogy ennyi idő elegendő lesz megismerni ezt a csodás országot.

De, ha már belevágtunk ebbe a cikkbe ne hagyjuk veszni a lehetőséget, hogy még többet beszéljünk Peruról. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot az oda utazással kapcsolatban.

Ha vezetni akarsz készülj fel a legrosszabbra

A perui kresz olyan, mintha nem is lenne. Az utakon az győz, aki erőszakosabb, így jobb, ha lelkileg előre felkészülsz. Ugyan ez igaz a zebrán átkelésre is, mivel ezt a felfestést sem veszik annyira komolyan.

Az oltások

Az országba utazáshoz nem kellenek kötelező oltások, de ha az őserdőben is szeretnél kirándulni, akkor be kell oltatnod magad sárgaláz ellen és a malária gyógyszert is szedned kell. Ezeken kívül érdemes elgondolkodni a tífusz, tetanusz, agyhártyagyulladás, Hepatitis A és B elleni oltásokon. Mielőtt nekivágsz az utazásnak érdemes egyeztetni az ANTSZ-el.

Erős az UV sugárzás

Az ország egész területén nagyon magas az UV sugárzás, ezért mindenképpen legyen nálad megfelelő faktor számú naptej, sötét napszemüveg, és kalap, amit még a borúsabb időben is érdemes hordani. Lehet, hogy nem érzed, hogy éget a nap, de a bőröd mégis megéghet.

Ne feledkezz meg a nemzetközi biztosításról sem

A perui kórházak addig nem látnak el senkit, amíg a kezelések költsége nincsen fedezve. Ezért mindenképpen olyan biztosítót kell választani, akinek van kinti partnere, hogy elég gyors legyen az ügyintézés. Egészségügyi egyezmény nincs Magyarország és Peru között.

Nyitott szemmel kell járni

Az országban nagyon nagyok a társadalmi különbségek, ami főként Limában érezhető. Bár a lakosság nagy része nagyon jó szándékú és kedves, de a szegénység miatt vannak olyan területek, ahová nem szabad turistaként betévedni. A pénzzel is érdemes előre megismerkedni, mert ugyan ezen okból könnyen előfordulhat, hogy átvernek.

Étkezés, vásárlás

Bár Peruban elméletileg nem ihatatlan a víz, de azért érdemes inkább elkerülni. Ugyan ez igaz a mosatlan zöldségekre és gyümölcsökre valamint a bizonytalan eredetű ételeket felszolgáló éttermekben. Biztosan nem szeretnéd betegeskedéssel tölteni a nyaralást. 🙂

Magyar külképviselet

Peruban nincs magyar nagykövetség, de van egy tiszteletbeli konzul, Ő Hajóssy István. Az illetékes magyar nagykövetség Buenos Airesben van.

    Konzul címe: Lima 27 Javier Prado Este, No. 1520

    Telefonszáma: (51)(1) 225-0973, fax: 225-0974

    E-mail: hungriaconsul@scanperu.com

 Kokatea

A kokatea Peruban, mint sok Latin-Amerikai országban hagyományos italnak számít, ami nincs az érzékszervekre vagy a közérzetre. Azonban ennek ellenére sem az USA-ba sem Európába nem szabad behozni, mert büntetőjogi eljárást vonhat maga után.

Andean South American coca tea leaves infused in white mug and saucer

Fontos telefonszámok

  • Mentők, tűzoltók: 116
  • Rendőrség: 105
  • Perui Határőrség, Határforgalmi Igazgatóság (Dirección de Control Migratorio, Trámite de regularización/autorización de salida del país) Tel: 0051-1-433-0189; 0051-1-330-4030

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Inka templom, rom és egyéb látnivaló körkép

csü ápr 11 , 2019
Már bemutattuk a legfontosabbakat, mint a Machu-Picchu, a Titicaca-tó vagy Lima a főváros és összegyűjtöttünk néhányat a kevésbé populárisak közül. Azonban Peruban olyan sok a […]