Lima Peru fővárosa és az ország legnagyobb városa is egyben. Lima Metropolitana egy közel 9 milliós város, ez azt jelenti, hogy a lakosság 30%-a itt él. A főváros a Csendes-Óceán partján fekszik és Andok ölelik körbe. Mivel egy szeizmikus övezetben fekszik, ezért gyakoriak a földrengések. De most térjünk át az időjárására. 🙂

Lima időjárása

A város az egyenlítőhöz nagyon közel fekszik, azonban a Humboldt-áramlat hatásának köszönhetően egy sokkal hűvösebb, inkább tavaszias időjárás jellemzi. Ez a Csendes-Óceáni hideg áramlat délről északra haladva lehűti a levegőt, így az átlag hőmérséklet 18 °C körül alakul. Február a legmelegebb hónap ez azt jelenti, hogy ilyenkor az átlag hőmérséklet 26,5 °C. A leghidegebb hónap Augusztus, amikor az átlag hőmérséklet 15 °C.  Az alábbi képen láthatod az éves hőmérsékletet.

Limában nem esik az eső, azonban egész évben magas a páratartalom. Nagyon gyakran felhős az ég, ami a turistáknak arra utalhat, hogy hamarosan elered az eső, de mivel a felhőzet nem száll eső sem lesz belőle.

Lima időjárása alapvetően nagyon kellemes, hiszen nem jellemzőek a szélsőséges viharok vagy a nagyon nagy hideg esetleg kánikula. Azonban nagyon magas az UV sugárzás, amire mindenképpen fel kell készülni. Annak ellenére, hogy sokszor felhős az ég mégis érdemes minden nap magas faktorszámú naptejet, sötét napszemüveget és sapkát viselni.

Az ország három jól elkülönülő részre osztható időjárás tekintetében, ezért ha kirándulásra adod a fejed, akkor mindenképpen nézz utána, hogy az úti célodnál mire számíthatsz. Például, ha a Machu-Picchu-hoz készülsz, akkor mindenképpen öltözz rétegesen, mert minél magasabbra mész annál hűvösebb lesz.

Szeretnéd tudni, hogy a nyaralásod alatt milyen lesz az idő? Bár a meteorológusok sem tudnak teljesen biztosat mondani, de azért érdemes egy kicsit felmérni a helyzetet indulás előtt. Az alábbi linkeken megnézheted milyen lesz Lima időjárása.

https://www.accuweather.com/hu/pe/lima/264120/weather-forecast/264120

http://www.zoover.hu/peru/peru/lima/idojaras

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lima látnivalók

vas máj 5 , 2019
Lima Peru fővárosa közel 9 milliós lakossággal és 2664 km² területtel. A főváros az ország közép-nyugati részén található, nyugatról a Csendes-óceán mossa partjait, keletről keleten […]