Már bemutattuk a legfontosabbakat, mint a Machu-Picchu, a Titicaca-tó vagy Lima a főváros és összegyűjtöttünk néhányat a kevésbé populárisak közül. Azonban Peruban olyan sok a látnivaló, hogy még egy cikket (és valószínűleg nem ez lesz az utolsó) kellett írnunk a kevésbé ismert látnivalókról.

Wiñay Wayna

Wiñay Wayna az Urubamba-folyóra néző domboldalba épült, mely manapság a Machu-Picchuba tartó fáradt utazók pihenőhelyeként szolgál. Olyan Inka építészeti megoldásokkal találkozhatunk itt, mint a szökőkutak, emeletes épületek (az alsó és felső szint lépcsővel volt összekötve) és mezőgazdasági teraszokat.

Coricancha

Coricancha eredeti nevén Inti Kancha Cuzco városában található és az Inka birodalom legfontosabb temploma volt. Még az eredeti pompájában a falait és a padlót is arany borította, az udvarában számtalan arany szobor helyezkedett el. Sok más Inka emlékműhöz hasonlóan a hódítók ezt is elpusztították a romjaira pedig a Santo Domingo nevű keresztény templomot építették. A számos földrengés, ami a területen pusztított szinte teljesen lerombolta a templomot azonban a hatalmas, szorosan egymásra épített kőtömb falai a mai napig állnak.

Isla del Sol

Az Isla del Sol a Titicaca-tó déli részén található sziklás, dombos sziget. Az Inkák vallása szerint ez volt az első sziget, ami a nagy árvíz után előbukkant, a Nap pedig a szigetből emelkedett ki, hogy újra megvilágítsa az éget. Mivel úgy gondolták, hogy itt született a Napisten számos szentélyt emeltek a szigeten, mint például a Sacred Rock és a Chicana nevű labirintushoz hasonló épület.

Ollantaytambo

Az inka birodalom idején Pachacuti császár birtoka volt. Amikor a spanyolok meghódították az Inka birodalmat Ollantaytambo az inka ellenállás erődje volt. Manapság az itt található romok fontos turisztikai látványosságok, valamint kiváló kiránduló kiindulópont.

Colca-canyon

A Colca-kanyon a legmélyebb kanyon a világon, ami szeizmikus hiba következtében jött létre. Kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. A kanyon több ezer éve lakott terület, ahol kirándulásra is lehetőség van. Érdemes az utazás miatt legalább két napot szánni a terület megismerésére. A táj páratlan látvánnyal rendelkezik, ami részben a hatalmas mélységnek másrészt az Inkák után fennmaradt teraszoknak köszönhető. A helyiek máig őrzik az inkák földműveléssel kapcsolatos hagyományait.

Arequipa

Arequipa talán az ország legszebb városa, hiszen csoda szép hegyek ölelik körbe. A város a déli csücskön a parttól 100 mérföldre helyezkedik el az Andok hegyei között. Nem olyan messze található a Colca-kanyontól, így akár egy túra során mind a két érdekes látnivalót megcsodálhatod. A település másik neve a fehér város, amit az épületek alapanyagául szolgáló kövek csillogása miatt kapott, melyek az őt körülvevő hegyekből származnak. Leghíresebb épülete a Santa Catalina kolostor, amelyet 1580-ban egy gazdag özvegy alapított. Ez azonban nem volt egy hagyományos kolostor, mivel itt közelről sem az apácáktól megszokott szolid életet élték. Itt minden apácának több rabszolgája volt, állandóan partikat adtak és dorbézoltak. A történeteket a mai napig mesélik a lakosok. A dorbézolásnak 1871-ben egy IX. Piusz pápa által iderendelt nővér vetett véget, aki minden „apácát” hazaküldött és rabszolgákat felszabadította. Közülük, aki akart nővérként maradhatott, de akár szabadon távozhattak.

Kérjük, hogy oszd meg, mert másokat is érdekelhet. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lima időjárása

pén ápr 19 , 2019
Lima Peru fővárosa és az ország legnagyobb városa is egyben. Lima Metropolitana egy közel 9 milliós város, ez azt jelenti, hogy a lakosság 30%-a itt […]

Ezek tetszhetnek